Príďte sa s nami rozhýbať k Štrkoveckému jazeru

Seniori v pohybe ako občianske združenie prináša pre seniorov ponuku rôznych pohybových aktivít. Hlavnou myšlienkou zakladateliek je ambícia k vytvoreniu širokého spektra aktivít, ktoré by mali pozitívni efekt na zdravie seniorov a tiež zdravý životný štýl. Našou snahou je zároveň umožniť seniorom udržiavať sociálne kontakty. Radi by sme postupne zmenili zmýšľanie a postoje seniorov k pohybu.

Na pravidelnej báze organizujeme pre seniorov nordic walking prechádzky, turistické výlety, tréning pamäti alebo aj kurzy žonglovania a koordinačné cvičenia.

Nordic Walking

Nordic walking je šport, pri ktorom sa spája chôdza s pohybom rúk za pomoci nordic walking palíc. Tento šport je na Slovensku čoraz populárnejší. Radíme vám na začiatku praktizovať tento šport po vedením inštruktorov. Pri nordic walkingu je potrebné skoordinovať správne držanie tela s pohybom rúk a zladiť chôdzu tak, aby ste kráčali správnou technikou.

Nájdete nás napríklad každý utorok na Štrkoveckom jazere od 16:30 hod, kde chodíme spoločne na nordic walking prechádzku. Privítame s radosťou nových členov. Vedeli ste, že vďaka nordic walkingu posilňujete imunitný systém a aktivizuje dýchacie cesty a dokonca slúži aj ako prevencia voči srdcovo cievnym ochoreniam, či bolesti chrbta? Príďte vyskúšať nordic walking s našou inštruktorkou a veríme, že sa vám tento šport s nami zapáči. Každopádne pohyb na čerstvom vzduchu je prospešný pre každého.

V marci pripravujeme aj novinku, výlety vlakom s našou dobrovoľníčkou Martou.

14.3.2019 – výlet do Komárna

Pripravujeme výlet vlakom do Komárna, kde si urobíme celodenný program.
Spolu navštívime nádvorie Európy a v pláne máme tiež pozrieť si historickú pevnosť.

Detaily: o 08:05 hod. ide osobný vlak z hlavnej stanice Bratislava, návrat do Bratislavy by bol 18:38 hod.

28.3.2019 – výlet do Svätého Jura

Pripravujeme druhý výlet vlakom do Svätého Jura. Kde sa pôjdeme prejsť do historického centra. Prejdeme sa aj po vinohradoch a navštívime rôzne iné miesta. Detaily o výlete budú zverejnené na www.seniorivpohybe.sk

22.3 - 24.3.2019 Víkend v pohybe v Modre, Harmónii

Občianske združenie Seniori v pohybe organizuje pre seniorov jedinečný víkend, plný pohybu, ktorý sa uskutoční v penzióne Harmónia v Modre. Je určený pre ľudí od 55+. S inštruktorkami sme pripravili zaujímavý program, kde budeme cvičiť jogu, trénovať pamäť a pôjdeme aj na prechádzky nordic walking do prírody.

Všetky cvičenia budú vhodné pre seniorov, inštruktorky budú ohľaduplné k zdravotnému stavu účastníkov. Vybrali sme inštruktorky, ktoré pracujú so seniormi dlhodobo a majú k nim dobrý prístup. Viac informácií o pobyte nájdete na www.seniorivpohybe.sk

Eva Soldánová

 

 

Vydanie: Marec 2019