Pomoc pre rodiny: Príspevky na letné a integračné tábory

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Rovnako ako po minulé roky aj tentokrát majú možnosť obyvatelia mestskej časti požiadať o príspevok na letný tábor pre svoje deti. Aké sú podmienky pre poskytnutie finančnej pomoci?

V prípade pobytového alebo denného letného tábora môžu rodiny získať financie až do výšky 200 eur. Pokiaľ ide o integračný tábor pre zdravotne ťažko postihnuté deti so sprievodom, môže táto suma dosiahnuť až 350 eur.

Príspevok môžu získať rodiny, ktoré spĺňajú presne stanovené kritériá. Príspevok je určený na pomoc rodinám zo sociálne slabšieho prostredia, nízkopríjmových a viacdetných rodín. Podmienkou jeho priznania je trvalý pobyt zákonného zástupcu a dieťaťa v Ružinove a vek dieťaťa (7 až 14 rokov).

Spolu so žiadosťou o poskytnutie finančného príspevku je potrebné doložiť všetky dokumenty potrebné pre dokladovanie nároku na tento druh pomoci (napr. potvrdenie o výške vyplácanej dávky v hmotnej núdzi).

V prípade, že si chcete uplatniť nárok na tento príspevok, viac informácií získate na adrese jana.morgosova@ruzinov.sk, tel. čísle 02/ 48 28 42 85, prípadne na webe mestskej časti www.ruzinov.sk (miestny úrad/ sociálne služby).

 

Vydanie: Máj 2022