Polstoročnica na Ostredkovej

Päťdesiatka, päťdesiatka, to nie je žiadny vek....no v prípade základnej školy je to už vek úctyhodný. Polstoročnicu oslávila jedna z najlepších a najvyhľadávanejších ružinovských základných škôl.

Oslava vo veľkom štýle. Taká, akú si úspešná škola zaslúži. A to Základná škola Ostredková bezpochyby je. Dokazuje to najlepšie ako vie, skvelými študijnými výsledkami svojich žiakov a každoročným vysokým počtom žiadostí o prijatie detí do prvého ročníka. „Je to veľmi zvláštny pocit, lebo som si uvedomila, že som v poradí piata riaditeľka našej školy. A symbolická piata desiatka priniesla tejto škole mňa. Som poctená, že stojím na čele tak skvelej školy, plnej úžasných žiakov, pedagógov, kolegov, kamarátov,“ neskrývala dojatie riaditeľka Erika Drgoňová. Na slávnostnom programe k príležitosti polstoročnice školy boli ľudia, ktorí s ňou majú veľa spoločného. Nielen tí súčasní pedagógovia a deti, ale i tí minulí žiaci, učitelia či riaditelia. „Je to úžasné, na tejto škole som prežila veľmi veľa rokov, rada sa sem vraciam. Rada stretnem ľudí, s ktorými som pracovala a ktorí mi prirástli k srdcu. Teší ma, že škola ide tým správnym smerom, že pokračuje v tom, o čo som sa snažila aj ja s mojim vtedajším kolektívom. A vlastne, nie že pokračuje, je dokonca ešte lepšia,“ pozitívne zhodnotila svoje bývalé pôsobisko jedna z predchádzajúcich riaditeliek ZŠ Ostredková Darina Šajdíková. Moderátorka Adela Banášová, súrodenci herci Kaprálikovci i Csinovci, či hokejisti Róbert Pukalovič a Ivan Dornič. Aj tieto úspešné známe tváre kedysi sedeli v laviciach ZŠ Ostredková.

Trend úspešnosti si škola udržuje naďalej, aj dnes sa môže popýšiť dobrými žiakmi a skvelými učiteľmi. „Ja pôsobím na tejto škole už desať rokov. Škola je výborná nielen vybavením, ale i kolektívom. Na vysokej úrovni je aj vzťah pedagóg a žiak. A to si myslím, že je najviac. Dobre, priam komfortne sa tu cítime všetci,“ nešetril chválou na svoje pôsobisko učiteľ Daniel Divinec. Základná škola Ostredková naozaj funguje ukážkovo. Za 50 rokov svojej existencie sa vypracovala na top školu, nielen v Ružinove, ale i Bratislave. Riaditeľka Erika Drgoňová presne vie, čo želá škole na ďalších päťdesiat rokov: „Aby ju zub času neohlodával, aby v nej prevládala príjemná atmosféra a priateľské vzťahy. Aby mala najmä naďalej dobrých učiteľov a tým učiteľov zo srdca prajem dobrých žiakov.“

Autor: Katarína Kostková

Foto: Marianna Šebová

Vydanie: Január - Február 2017