Pár tipov na leto

Počas letných mesiacov majú deti i dospelí na výber z množstva aktivít, ktoré sa konajú v Ružinove a hlavnom meste. Niekoľko z nich vám teraz priblížime.

Letné kino na Štrkovci

Letné kino, ktoré pripravila mestská časť Bratislava-Ružinov, spoločnosť Cultus Ružinov, a.s., Kino Nostalgia a Ružinovský športový klub, p.o., pokračuje aj počas tohtoročných prázdnin. Milovníci dobrých filmov si môžu vychutnať bezplatné premietanie pod holým každý utorok od 21:00 hod. v amfiteátri Areálu hier Radosť pri Štrkoveckom jazere.

Cvičenie v parku

Tohtoročné Kultúrne leto v Ružinove so sebou prinesie okrem bohatého filmového programu pod holým nebom aj bezplatné cvičenia v Parku Andreja Hlinku. Každý utorok tam bude od 18.00 do 19.00 hod. cvičenie s FitCamp, ktorého sa môže zúčastniť každý, kto si chce posilniť svoje telo. Pre skôr narodených Ružinovčanov je počas letných prázdnin pripravené Tai-či, zdravotné cvičenie pre seniorov, ktoré bude vždy v stredu od 13:00 do 14:00 hod. Sériu športových akcií ukončí každú nedeľu od 17:00 do 19:00 hod. YOGA a meditácia s Fredym Ayisim.

Letná bratislavská univerzita pre seniorov

Bezplatná letná bratislavská univerzita pre seniorov bude od 31. júla do 9. augusta v Zrkadlovej sieni bratislavského Primaciálneho paláca vždy so začiatkom o 14.00 hod. Počas ôsmeho ročníka tohto vzdelávacieho podujatia budú štyri prednášky. Ich témami budú Múzeá v Bratislave, Slovensko a Bratislava v auguste 1968, Slovenská republika členský štát EÚ a Významné osobnosti folklorizmu na Slovensku. Záujemcovia sa môžu prihlasovať od 3. do 27. júla v budove Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy na pracovisku prvého kontaktu. Kapacita je obmedzená na 160 ľudí.

Marianna Šebová, foto: autorka

 

Vydanie: Júl - August 2018