Oznamy

Máte otázky?

Narazili ste na problém, ktorý treba vyriešiť? Napíšte nám na podnety@ruzinov.sk.

 

Polícia: Stali ste sa svedkom násilia?

Ak uvidíte nejaký incident a máte strach telefonovať, na číslo 112 môžete aj písať SMS.

 

Čo dnes robí ružinovská VPS?

Zaujíma vás, kde sa dnes kosí, orezávajú stromy, čistia komunikácie alebo opravujú detské ihriská? Všetky informácie nájdete na www.rpvps.sk.

 

Prednášky aj "cilent cinema"

Park pred Paneurópskou univerzitou sa už v týchto dňoch mení na nový prírodný amfiteáter. Projekt architekta Braňa Kaliského podporilo aj mesto, ktoré v ňom dorobí úpravu časti chodníkov a mestská časť zrealizuje výbeh pre psy. V novom prírodnom amfiteátri budeme môcť robiť rôzne akcie - napríklad prednášky, detské predstavenia, ale zvažuje sa napríklad aj koncept “silent cinema” - premietanie filmov, pri ktorých majú diváci slúchadlá a každý ho tak počúva sám pre seba.

 

Tienidlá na detských ihriskách

Detské ihriská na Starých záhradách a na Ondrejovovej dostali nové tieniacie plachty nad pieskoviská a deti tak budú v týchto horúčavách a silnom slnkom omnoho viac chránené. Čoskoro rovnaké osadíme aj na ihriskách na Gemerskej, Svidníckej, Jadrovej a na Rumančekovej pri Retre.

 

Dobrovoľníci v akcii Naše mesto

Viac ako stovka dobrovoľníkov začiatkom júna ukázala, že “má srdce na správnom meste”. Počas najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe – Naše mesto u nás v Ružinove ukázali, že im na mieste, kde žijú, naozaj záleží. Čistili skládky, natierali lavičky a zábradlia, opravovali detské a dopravné ihriská, ošetrovali záhony ruží, ale aj trávili čas s našimi dôchodcami, ktorých vzali na prechádzky, či na zmrzlinu.

 

Pozemky a športoviská pre školy

Bratislavská župa schválila odkúpenie pozemkov v areáli strednej športovej školy na Ostredkovej. Pri vedľajšej ZŠ už mestská časť svoj areál vynovila, pribudla 300 metrová bežecká dráha s kvalitným povrchom, aj nová fitoutová zóna na cvičenie. Okrem školy budú športoviská samozrejme poobede a cez víkendy prístupné aj pre športuchtivú verejnosť.

 

Vydanie: Júl - August 2019