Oznamy

Daň bude na splátky

Koronavírus zasiahol príjmy obrovského množstva ľudí a prevádzok. Mesto sa preto rozhodlo rozdeliť pre všetky fyzické osoby a fyzické osoby – živnostníkov túto daň na tri splátky a splatnosť prvej z nich by mohla byť na prelome júla a augusta. Rovnako aj výmery budú doručované neskôr.

Keďže musia byť doručované do vlastných rúk a Slovenská pošta v tomto období tento spôsob doručovania pozastavila, začiatok rozposielania závisí aj od aktuálneho vývoja situácie s koronavírusom. V hlavnom meste sa táto povinnosť týka takmer 200-tisíc daňovníkov, takže nie je reálne ani to, aby si v krátkom časovom úseku všetci išli na poštu vyzdvihnúť výmer. Všetky tieto faktory magistrát pri určovaní termínov splatnosti zohľadní.

Prvé kosenie

Napriek tomu, že ulice Bratislavy sú v tomto období väčšinou poloprázdne, vegetačný cyklus sa nezastavil. Už niekoľko dní preto v Ružinove kosíme. Keďže v našej mestskej časti máme približne 160 hektárov zelených plôch, bude to trvať približne päť týždňov. Priebežne pokračujú aj orezy stromov, čistenie vpustí, ktorých máme viac ako tisíc, sedemdesiatich detských ihrísk a pieskovísk ako aj čistenie desiatok kilometrov ciest a chodníkov. V priebehu marca vysadíme ďalších viac ako šesťdesiat stromov – najviac na Gagarinovej, Ondrejovovej a pri OC Budúcnosť.

Aktuality z Ružinova

Všetky aktuálne informácie o dianí v mestskej časti nájdete na oficiálnom webe a na facebooku. www.ruzinov.sk www.facebook.com/Bratislava Ruzinov

Ponuka práce

Aktuálne ponuky práce Miestneho úradu Bratislava – Ružinov nájdete na www.ruzinov.sk v sekcii „voľné pracovné miesta“ a na portáli profesia.sk.

 

Vydanie: Apríl 2020