Oznamy

Revitalizácia "Duláku"

Obyvatelia zóny Dulovo námestie – východ, ktorá je ohraničená ulicami Košická a Trenčianska a dvomi rezidenčnými budovami, si pred niekoľkými dňami našli v schránkach letáky Metropolitného inštitútu Bratislava. Túto lokalitu totiž čaká revitalizácia, ktorej cieľom je vytvoriť príjemný bezbariérový priestor vhodný pre všetky generácie, ktorý bude zohľadňovať potreby obyvateľov. Hlavným dôvodom budúcej revitalizácie je zanedbanosť a nevyužitý potenciál priestoru, ktorý susedí s rozvíjajúcou sa lokalitou Nív. 

 

Ružinovské lavičky

Projekt Ružinovské lavičky za plastové fľaštičky, ktorý prebiehal koncom minulého roka, ukázal, že Ružinovčanom záleží ako na ekológii, tak aj na mieste, kde žijú. Počas dvoch mesiacov sa v rámci tohto spoločného projektu so spoločnosťou BILLA podarilo vyzbierať až 13 954 fliaš, a v mestskej časti tak už počas jari vďaka tomu pribudnú tri piknikové sedenia – jedno pri Rohlíku (Chrobáčikovo), druhé pri petangovom ihrisku na Ostredkoch a tretie na Trnávke.

 

Zápisy do škôl a škôlok

Máte doma dieťa, ktoré by od nového školského roka malo navštevovať materskú alebo základnú školu? Zápisy do týchto zariadení budú už v tradičných termínoch – do základných škôl sa budú konať 8.- 9. apríla 2022, v piatok v čase 14:30 - 18:00 a v sobotu 8:00 - 12:00 a do materských škôl začiatkom mája 2022. Podrobnosti budú zverejnené na webových sídlach škôl aj na stránke www.ruzinov.sk.

 

Rýchle správy z Ružinova: Beh dobrých ročníkov

Súčasťou ČSOB maratónu bude v sobotu 2. apríla 2022 už po štvrtýkrát aj trasa ušitá špeciálne na mieru seniorom. Ak teda máte radi beh alebo rezkú chôdzu, prípadne ste fanúšikom nordic walking, Beh dobrých ročníkov je pre vás ako stvorený.

Trať je dlhá 4,2 km a začína i končí pri Eurovea. Na rozdiel od iných bežeckých pretekov však v tomto prípade nejde o to dosiahnuť čo najrýchlejší čas, ale užiť si čas strávený s priateľmi a známymi. Ak sa chcete pridať, stačí sa zaregistrovať na uvedených telefónnych číslach, prípadne osobne v kancelárii prvého kontaktu (odb. soc. vecí).

Prihlásiť sa treba do piatku 18. marca a okrem mena nahlásiť aj telefonický alebo e-mailový kontakt. Pripravené je aj inštruktážne stretnutie s profesionálnym trénerom. Štartovné hradí mestská časť, ktorá zároveň všetkým účastníkom pripraví aj jednotné reprezentačné tričko.

AKO SA MÔŽETE ZAREGISTROVAŤ? 02/ 55 41 01 75 alebo 0904 883 249 (počas dňa aj večer) 02/ 48 28 41 65 (po – pia 9:00 – 12:00, po – štv 13:00 – 15:00)

 

Ponuka práce

Aktuálne ponuky práce Miestneho úradu Bratislava – Ružinov nájdete na www.ruzinov.sk v sekcii „voľné pracovné miesta“ a na portáli profesia.sk.

 

Vydanie: Marec 2022