Oznamy

VYŠŠIE PRÍSPEVKY

Jednorazové príspevky v čase náhlej núdze sa od 1. januára 2022 zvýšili. Finančná pomoc pre občanov sa zvýšila zo 100 na 200 a pre rodiny zo 160 na 300 eur. Ide o finančnú dávku, o ktorú možno požiadať raz za rok. Tlačivo je k dispozícii na www.ruzinov.sk (miestny úrad/ sociálne služby), ďalšie informácie poskytnú zamestnanci odboru sociálnych vecí. 

DÔLEŽITÉ KONTAKTY

Podozrenia z korupcie a iné citlivé témy pomoc@ruzinov.sk

Výtlky, kosenie, neporiadok a iné, ktoré súvisia s fungovaním mestskej časti? podnety@ruzinov.sk

Nefunguje verejné osvetlenie? +421 2 638 101 51

Vozidlo parkuje na tráve? Vandalizmus? mestská polícia – 159

 

ZELENŠÍ RUŽINOV

Naša mestská časť bude zase o niečo zelenšia. Počas uplynulého roka odovzdali Ružinovčania viac ako 100-tisíc plastových fliaš, a tak Ružinov získal 10 440 eur na revitalizáciu zelene.

Vedeli ste, že len u nás na Slovensku sa podľa ministerstva životného prostredia ročne predá asi miliarda PET fliaš a 350 miliónov plechoviek na nápoje? Asi 60 percent z toho sa recykluje, ostatné skončia v komunálnom odpade, či na uliciach, alebo vo vode, čo spôsobuje enormne veľký problém pre našu planétu a teda aj životné prostredie.

Keď sa pred časom ešte len začalo hovoriť o povinnej recyklácii PET fliaš a plechoviek, pripravila spoločnosť Lidl v spolupráci s Ružinovom pilotnú časť projektu „Bude z toho haluz“. Za každú nádobku, ktorú ste odovzdali v dvoch predajniach Lidl v Ružinove, získala naša mestská časť 10 centov a keďže ich bolo vyše 104-tisíc kusov, na skrášlenie verejných priestorov pôjde celkom pekná čiastka, aby sa nám tu zase o niečo lepšie žilo. 

 

Vydanie: Február 2022