Očami Ružinovčanov: Vďaka neznámej pozornej mamine

Vážená redakcia, neviem, či môžem aj touto cestou poprosiť o poďakovanie milej rodinke, ktorá mi pomohla pri Ružinovskej fontáne, ak áno, v krátkosti opíšem ich pomoc:

S vnúčatami som v júli bola na bicykloch pri fontáne pri Ružinovskej nemocnici. Zložili sme si bicykle, ja som si sadla k fontáne a deti išli fontánu "preskúmať". Celý čas som ich pozorovala a videla som, že sa dá prejsť aj do stredu fontány cez chodníček s plytkou vodou.

6-ročná vnučka prešla bez problémov, ale takmer 5-ročný vnuk sa pošmykol a padol. Očný kontakt medzi nami funguje od malička, tak som mu prstom ukázala, aby prišiel ku mne. Bez plaču sa zodvihol a s ospravedlňujúcim pohľadom prišiel. Plač prišiel až keď som mu povedala, že sa musí vyzliecť, aby sme veci na horúcom slniečku vysušili. Možno aj dôsledkom malého šoku zo studenej vody a nečakanej okolnosti sa triasol. Mala som so sebou malý uteráčik, ktorým som mu prikryla nohy … Vtom zo zadu prišlo za nami dievčatko s detskou plienkovou osuškou a podalo mi ju so slovami, aby som ho zakryla. Otočila som sa k jej mamine a poďakovala na diaľku, s tým, že o chvíľu bude všetko v poriadku a ja osušku vrátim. Aké však bolo moje prekvapenie, keď som po pár minútach chcela osušku vrátiť, ale milé stvorenia tam už neboli.

Rada by som sa im poďakovala aj touto cestou a nechala tf. kontakt na seba, aby som im osušku mohla vrátiť - mobil: 0910 955636.

Varovala som vnúčatá 4 dni a veľmi rada konštatujem, že sme sa stretli v Ružinove fakt so samými milými ľuďmi nielen na chodníkoch, ale aj šoférov, ktorí boli ohľaduplní voči nám 3 cyklistom. Poslušne sme stáli na prechode a čakali na zelenú, keď vtom šofér zastavil a chcel nás pustiť, aby sme prešli. Priťahovali sme pozornosť reflexným oblečením, prilbami, cyklistickými rukavicami a zrejme prehliadol, že máme červenú. Ospravedlňujúco som ukázala na červenú pre chodcov na semafore, vtedy pochopil a s úsmevom odišiel.

S pozdravom, Viera Badurová, tiež z Ružinova.

Vydanie: September 2016