Očami Ružinovčanov: Pozemok kosia až po sťažnostiach občanov

Na konci Jégého ulice, oproti zimnému štadiónu, je nepokosený pozemok. Pôvodne mal na ňom vyrásť parkovací dom (v roku 2011). Nevyrástol. Zato tam začali rásť buriny. Majiteľ sa o pozemok nestará, pokosí ho až po sťažnostiach občanov.

MÚ Ružinov od roku 2011 koná až po sťažnostiach obyvateľov, odbor životného prostredia dotyčného úradu pozemok nezaujíma, mestskú políciu pozemok nezaujíma starostu Pekára pozemok nezaujíma. Celé tie roky upozorňujeme odbor životného prostredia MÚ Ružinov a každý ďalší rok sa situácia opakuje.Na pozemku rastú náletové dreviny, buriny, artemísie, paliny, ambrózie a iné, ktoré spôsobujú zdravotné problémy mnohým obyvateľom v okolí. Niektorí dokonca musia užívať hormonálne spreje, aby vôbec mohli dýchať.

Mestská polícia má oči ako jastrab na zaparkované autá, ale trpí slepotou, pokiaľ ide o uvedený pozemok. Treba tam zaparkovať, aby si ho mestská polícia všimla?
A starosta pozýva na zmrzlinu, na hody, na výlety, to mu ide najlepšie. Ale aký má poriadok vo svojom obvode, o tom svedčia priložené fotografie.

RNDr. Jana Šturcová

 

 

Vydanie: November 2018