Očami Ružinovčanov

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Detské ihriská v Prievoze

Máme dve malé deti (4 a 2 ročné), bývame v Prievoze kde je nedostatok detských ihrísk. Chodíme aj do iných mestských častí, najmä Nové Mesto, kde majú krásne veľké ihriská oplotené čo je veľká výhoda pri malých deťoch. Myslím si, že aj v Prievoze sú miesta kde by sa dali vybudovať nové ihriská alebo aspoň tie existujúce rozšíriť a oplotiť.

Jana Karpjakova Balážiková

 

Chodím po tme domov ... v 21. storočí.

Pracujem v Auparku a robím do 21.00. Ak vystúpim na Gagarinke o 21, 45, prechádzam najprv cez Osvetovú, verejné osvetlenie nefunguje, už asi veľmi dlho. Veľmi krátky úsek ulice niekedy osvetľuje iba bodové svetlo policajnej stanice. Keď odbočím z Mierovej pri Rapide, na Hrachovej nie je žiadne osvetlenie od čísla 4 až po našu bytovku na 16. Ak odbočím pri požičovni náradia Betis, tam síce lampy sú, ale bez označenia, asi neskolaudované od postavenia bytovky?

A ešte prosba, či by ste pri našej bytovke nemohli zriadiť prechod pre chodcov na Mierovej a veľmi by potešila aj zástavka MHD pod obchvatom. A možno niekedy umiestniť pri jarnom upratovaní veľkorozmerný kontajner pred našu bytovku - viac ako 150 bytov - pod obchvatom je dostatok miesta. Vždy býva iba v Prievoze.

Obyvateľka Hrachovej Katka

 

Vážení čitatelia, milí Ružinovčania, do tejto rubriky nám môžete každý mesiac do 15. dňa napísať čo vás trápi, prekáža vám, alebo aj čo sa vám v Ružinove páči. Staňte sa spoluautormi nášho spoločného časopisu.

 

Vydanie: Apríl 2019