Novoročný vandalizmus: Zničili 67 stĺpikov na psom výbehu

Komu to mohlo prekážať? Táto otázka iste napadla mnohým ľuďom, keď zbadali, čo napáchal zatiaľ neznámy útočník len niekoľko dní po začiatku nového roka. Na pripravovanom psom výbehu pri Haburskej ulici zničil až 67 stĺpikov. 

Aj keď začiatok nového roka býva v hlavnom meste a aj v našej mestskej časti pokojnejší, navyše po uliciach chodí menej áut a nie všetci ľudia musia hneď ísť do práce, nájdu sa bohužiaľ aj takí, ktorým akosi prekáža pokojná posviatočná atmosféra. Svoju energiu navyše venujú negatívnym veciam a ničia všetko, čo im príde pod ruku.

Zničil spoločný majetok

Zatiaľ neznámy páchateľ sa krátko po Novom roku pustil do pripravovaného oplotenia na novom psom výbehu pri Haburskej ulici. Napriek tomu, že bola chladná noc a chcelo to iste aj mnoho sily, poohýbal a vylámal až 67 stĺpikov.

Podľa svedkov malo ísť o muža vo veku vyše 50 rokov, so šedivými vlasmi, oblečenú mal mať čiernu bundu, hovoriť po anglicky a mal byť aj pod vplyvom alkoholu. To bol zrejme tiež dôvod, prečo si potreboval vybiť zlosť na našom spoločnom majetku, aj keď úplne nezmyselne. Bude nás to stáť čas, energiu aj peniaze.

Ak viete, kto by to mohol mať na svedomí, dajte nám to vedieť. Za každú informáciu budeme vďační. Informovaná je už aj polícia.

Nebol to jediný prípad

Naši kolegovia výbeh opravia, znamená to však zbytočnú dvojnásobnú prácu. Sústrediť sa pritom mohli čisteniu ulíc, či odstraňovaniu nelegálnych skládok, o čo nás denne žiadate.

Zvýšené finančné náklady si vyžiadala aj oprava vianočnej výzdoby okolo fontány v Parku Andreja Hlinku. Aj tam úradovali vandali. Rozbili elektrické prípojky, pozhadzovali káble zo stromov a potrhali ich. Komu výzdoba prekážala, tiež nie je známe. Na niekoľko dní však páchateľ pokazil radosť stovkám ľudí, najmä malým deťom.

Naši kolegovia však hneď zasiahli. Výzdobu opravili a momentálne funguje naplno. Svietiť bude až do oficiálneho konca vianočného obdobia, teda do Hromníc. 

 

Vydanie: Február 2022