Nové povrchy tento rok dostalo 15 ružinovských ciest

Táborská

Ružinov pre tento rok končí s najväčšou opravou ciest v doterajšej histórii Ružinova. Kompletne nové povrchy vozoviek dostalo 15 komunikácií.

Na 15 ružinovských cestách je namiesto opravených výtlkov nový asfaltový povrch. Mestská časť Ružinov opravila vyše 24 tisíc štvorcových metrov ciest, čo je viac ako 4 tisíc metrov nového asfaltu.

V roku 2013 Ružinov vymenil povrch na uliciach Jašíkova, Šalviová, Medzilaborecká, Maximiliána Hella, Solivarská, časť Seberíniho, Babuškova pred OC Kocka, Papraďová, Wattova, Táborská, Kašmírska, Kladnianska, Azovská, kompletne rekonštruuje Šťastnú ulicu pred škôlkou, kde sú nanovo vybudované aj vrstvy pod vozovkou. Poslednou ulicou, ktorú tento rok Ružinov opravil, je Ružová dolina v úseku od Trenčianskej po Prievozskú. Okrem toho je dobudovaný aj odbočovací pruh zo Stachanovskej na Hraničnú. Celkové tohtoročné investície mestskej časti do výmeny povrchov ciest predstavujú vyše 500 tisíc eur, ktoré schválili v rozpočte ružinovskí poslanci. Ďalších približne 110 tisíc eur investovali súkromní investori na základe zmluvy o spolupráci s mestskou časťou. „Zrealizovať takýto veľký objem stavebných prác nám pomohli aj elektronické aukcie na výber zhotoviteľa, ktorými sme ušetrili približne 300 tisíc eur,“ povedal starosta Dušan Pekár (KDH). Zároveň dodáva, že by privítal, keby výmena povrchov ciest pokračovala aj na budúci rok. „Bolo by dobré, keby sme sa dostali aj k opravám chodníkov, ktoré sú v Ružinove naozaj staré a na stretnutiach s obyvateľmi sa tento problém potvrdzuje,“ zhodnotil starosta Pekár. „Ružinovské cesty si už zaslúžili väčšiu investíciu. Pri tvorbe budúcoročného rozpočtu by sme opäť chceli myslieť na cesty, ale aj na chodníky, ktoré sa na mnohých miestach rozpadávajú,“ povedal zástupca starostu Ján Buocik (SDKÚ-DS).

Miroslava Štrosová, Foto: autorka

Fotogaléria: 
Vydanie: November 2013