Nové cesty i chodníky

Stachanovská, Kľukatá, Banšelova a ďalšie ulice či ich časti sa dočkali rekonštrukcie. Ružinov do opravy ciest a chodníkov tento rok investoval nemalé finančné prostriedky.

Tohtoročná oprava ciest a chodníkov v Ružinove odštartovala ešte pred letom na Stachanovskej a Kľukatej ulici. Počas prázdnin sa na rad dostali ďalšie vybrané lokality. Posledné roky sa mestská časť do obnovy komunikácii pustila naplno, teda rozhodla sa pre kompletné rekonštrukcie a nielen plátanie výtlkov. V konečnom dôsledku to vychádza lacnejšie, ako každoročné menšie opravy.

Suma sumárom, Ružinov vymenil 895 metrov zničených komunikácii, v celkovej výmere viac ako 6 200 štvorcových metrov. Predpokladané náklady na tieto práce sa mestskej časti podarilo vďaka elektronickej aukcii v rámci verejného obstarávania znížiť, spolu zainvestovala viac ako 237 000 eur.

V lete tak bol na niektorých ružinovských uliciach pracovný ruch. Práce sa realizovali postupne. Nový povrch dostal križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, ktorý už po rekonštrukcii doslova volal. Ružinov zainvestoval aj do cesty na Čmelíkovej ulici a časti vozovky na Sputnikovej ulici. Obyvatelia sa dočkali pozitívnych zmien aj na Banšelovej ulici. Rekonštrukciou tu prešla nielen časť komunikácie, ale aj chodník. V rámci neho sa tu vybudovali aj bezbariérové zjazdy. Ružinov tento rok opravil ale aj ďalšie chodníky. Ako prvý prešiel rekonštrukciou ten na Stachanovskej ulici v úseku od Kladnianskej po Kľukatú. Predpokladané náklady na tieto práce Ružinov odhadoval na približne 68 000 eur, aj v tomto prípade sa vďaka elektronickej aukcii podarilo znížiť sumu o takmer 5 000 eur.

S rekonštrukciami ciest a chodníkov plánuje Ružinov pokračovať aj naďalej. Ďalšie lokality, ktoré vyberie odborná komisia a potom schvália miestni poslanci, sa na rad dostanú v budúcom roku.

Katarína Kostková

Vydanie: September 2016