Nová atrakcia: Umelý kopec na hranie

Zeleň, parky, poloha blízko centra, občianska vybavenosť aj jazerá. To všetko možno nájsť v Ružinove. Aj preto je táto mestská časť obľúbeným miestom na život pre ľudí všetkých vekových kategórií. A teraz pribudne priamo na Bachovej na Pošni ešte jedna atrakcia – kopec na sánkovanie podobný tomu, ktorý môžete vidieť na susediacich Ostredkoch.

Ružinov je obľúbeným miestom pre život a štatistiky to jasne potvrdzujú. Pribúda a sťahuje sa sem najviac ľudí zo všetkých miest a obcí v krajine. Na rovine však chýba jediné – kopce, na ktorých by sa mohli deti poriadne vyšantiť. Nielen v lete, ale aj v zime. Keď náhodou v zime napadne – síce mnohými neobľúbený sneh – nemajú sa kde sánkovať.

Nejde však o problém, ktorý by sa nedal vyriešiť. Už pred rokmi jeden umelý kopec vyrástol na Ostredkoch a stal sa z neho celoročne obľúbený priestor na hranie. Teraz prišla príležitosť vybudovať umelý kopec aj na Pošni, kde sa práve realizujú drenážne úpravy na ihrisku Bachova na lepšie odtekanie vody. Ako základ poslúžila práve hlina, ktorú bolo treba odkopať pred opravou ihriska. Zeminy na postupné budovanie takejto atrakcie je dosť. Využije sa totiž tá, ktorá je „na sklade“ po výstavbe dvoch nových základných škôl - na Ostredkoch a na Štrkovci.

Kopec však nevznikne len tak zo dňa na deň navezením hliny. Ide predsa len o dlhší proces a tak ako pri každej stavbe, aj teraz je potrebná trpezlivosť. Hlina sa musí totiž navážať na etapy, postupne, po celý rok. Výsledok však bude stáť za to. Nebude to len taký obyčajný kopec na hranie. Napokon na ňom pribudne aj 7 metrov dlhá šmykľavka zapustená v teréne. Zhotovená bude z takého materiálu, aby naozaj mohla slúžiť po celý rok.

 

Vydanie: Marec 2024