Noc s Andersenom: Dobrodružstvo v knižnici

Čítanie kníh môže byť zábava z viacerých dôvodov, nielen vďaka príbehom, ktoré skrývajú. Ak sú vaše deti malí knihomoli, ktorí sa neboja stráviť noc na nezvyčajnom mieste, noc v knižnici pre nich bude to pravé. Už v piatok 27. marca od 18:30 sa môžu tešiť na originálne dobrodružstvo.

Knižnica na Zimnej ulici aj tento rok privíta deti, ktoré milujú knihy a čítanie a ponoria sa spolu do sveta fantázie. Predčítavať im budú zaujímaví hostia, ktorí im prezradia aj niečo o svojich obľúbených hrdinoch.

Noc s Andersenom sa na Slovensku organizuje už pätnástykrát a pripomíname si takto výročie narodenia obľúbeného rozprávkara Hansa Christiana Andersena a v tento deň si pripomíname Medzinárodný deň detskej knihy. Jeho cieľom je podporiť rozvíjanie čítania a za roky existencie sa doň zapojilo viac ako 50-tisíc detí na Slovensku.

Každá knižnica si svoj program pripravuje samostatne a aj tá ružinovská má pre deti na tento rok pripravených niekoľko zaujímavých prekvapení. Všetky informácie nájdete na www.kniznica-ruzinov.sk.

 

Vydanie: Marec 2020