Naše mesto v Ružinove v znamení maľovania betónu a zábradlí

Okolo 7000 ľudí vzalo do rúk farby, štetce, lopaty, aby skrášlili svoje okolie alebo venovali svoj čas seniorom či ľuďom s postihnutím. 13.a 14. júna sa pridali k dobrovoľníkom, ktorí sa zapojili do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku a v strednej Európe – Naše mesto. V 14 mestách na Slovensku bolo pripravených viac ako 200 rôznych aktivít. V Ružinove sa do podujatia zapojili mnohé školy, škôlky či materské centrum. Mestská časť Ružinova sa do Nášho mesta tento rok prihlásila s aktivitami pod spoločným sloganom „Natrite to Ružinovu“. Odozva od obyvateľov nenechala na seba dlho čakať, už počas natierania ihrísk a zábradlí sa pristavovali ľudia s „palcom hore“. Do aktivít sa zapojili zamestnanci miestneho úradu Ružinov a mnohých firiem ako napr. IBM, AT&T či Johnson Controls.

 

Betónové panely na Sputnikovej, ktoré tu zostali ešte od výstavby sídliska sa zmenili na zástup slonov. Spoločnosť mu robí vlak. Obyvatelia priľahlých domov tak získali atraktívnejší výhľad na dvor.

Na malom ihrisku na Obežnej ulici na sídlisku Ostredky farbami ožili preliezačky a múriky.

Natri tú rúru – tak sa volala aktivita na Exnárovej ulici. Pieskovisko s betónovými rúrami získalo lienku, motýľa aj stonožku.

Retro ihrisko na Cyrilovej sa zbavilo buriny a preliezačky získali nový náter.

Tento rok chcela mestská časť oživiť malé betónové ihriská a pieskoviská. Na ulici Planét teraz deti nájdu mnohé nové postavičky na múrikoch aj na zemi.

Hrdzavé zábradlie popri Ružinovskej ulici dostalo nový náter. Maľovali Slováci, Poliaci aj Taliani.

Fotogaléria: 
Vydanie: Júl - August 2014