Nákazlivá „upratovačka“

Príchod jari mnohých ľudí v Ružinove motivuje, aby upratali svoje okolie, zbavili sa nepotrebných vecí a urobili tak kus práce, ktorá poteší aj okoloidúcich. Je dôkazom toho, že stačí málo, aby sme sa cítili lepšie tam, kde žijeme. Túto pozitívnu aktivitu sme zmapovali. Pridáte sa aj vy?

Počas troch sobôt Ružinovčania využili veľkokapacitné kontajnery, aby sa zbavili starého nábytku či iného objemného odpadu. Kontajnery na sídliskách pre nich zabezpečila mestská časť Ružinov a Ružinovský podnik VPS. Zároveň dva marcové víkendy združenie Envidom v Ružinove zbieralo staré spotrebiče. Obyvatelia na ekologickú recykláciu odovzdali 753 kusov. Prihlasovať sa mohli na miestnom úrade. Ak ste to nestihli, budete mať šancu opäť na jeseň.

Vyše 90 detí, ich rodičov a učiteľov prišlo na jarnú brigádu na dvor ZŠ Ostredková. Vysadili tu ruže, upravili volejbalové ihrisko, vyčistili od buriny bežeckú dráhu, odpadkov zbavili kríky, kam ich ľudia hádžu cez plot. Jednoducho, keď sa ľuďom chce, za pár hodín sa dostaví viditeľný výsledok.

Mladí ľudia z Trnávky si za svoju jarnú dobrovoľnícku aktivitu vybrali maľovanie zábradlí na Doležalovej ulici. Pokračovali tak v tom, čo začali minulý rok.

Obyvatelia Krajnej ulice na Trnávke a jej okolia absolvovali tradičné jarné upratovanie v blízkosti svojich bytov a domov. Vyzbierali smeti, upravili zeleň. K tomu si dali susedský guláš.

Dobrovoľníci zo Zelenej hliadky sa pustili do likvidácie nelegálnej skládky odpadu v Prievoze. Už tradične býva najväčší neporiadok tam, kde sú záhradky.

Rodičia, učitelia aj žiaci dali vylepšenú podobu areálu ZŠ Mierová. Cez víkend farbami ožil plot a záhradnícke schopnosti brigádnici uplatnili v átriu školy.

Fotogaléria: 
Vydanie: Máj 2014