Milí Ružinovčania,

niekedy sa na tomto mieste venujem len jednej téme ale v posledných týždňoch sa toho u nás na úrade deje mimoriadne veľa.

V prvom rade dokončujeme dve nové základné školy - na Ostredkovej a na Medzilaboreckej. Hrubé stavby s oknami, sieťami a kúrením už stoja a v júni nás čakajú dokončovacie práce. Kto niekedy staval alebo hoci len prerábal byt vie, že pri každej stavbe narazí na množstvo komplikácií, pri budovaní školy tomu nie je inak - kolegovia však veľmi intenzívne pracujú, nadčasy nepočítajú, a dnes som už veľmi optimistický, že ak sa nestane nejaká závažná a nečakaná vec, obe školy budú už 1. septembra otvorené pre nových prváčikov. Po viac ako 50 rokoch tak v Ružinove pribudnú aj nové základné školy, ktoré sme s kolegami pripravili úplne od nuly, na zelenej lúke, za menej ako tri roky. V septembri tiež otvoríme aj novú škôlku na Trnávke pre 80 detí.

Otvorili sme zrekonštruované priestory Knižnice Ružinov na Miletičovej ulici, je moderná a má úžasnú atmosféru. Mestskej polícii odovzdávame zrekonštruované sídlo pobočky na Listovej, materské centrum Hojdana má (po peripetiách) opravenú strechu a v škole na Tomášikovej čoskoro spustíme vstavbu novej jedálne.

S príchodom jari sa rozbehli aj práce na opravách ciest a chodníkov. Zrekonštruované už máme aj posledné parkovisko na Súmračnej, niekoľko chodníkov na Trávnikoch, Nivách či v Prievoze a stavebné čaty pokračujú, čo im sily (a mestskej časti peniaze) dovolia.

Hoci v deň, kedy išlo Echo do tlače, to vonku vyzeralo skôr ako v novembri, verím, že vy ho už čítate počas pekných slnečných dní. A dúfam, že si ich už s rodinou a priateľmi aj užívate.

Váš starosta

 

Vydanie: Jún 2023