Milí Ružinovčania,

na miestnom úrade nás čaká ešte pracovnejšie leto než obvykle. Chystáme spustenie novej zóny rezidentského parkovania na Štrkovci, začneme s niektorými väčšími opravami ciest (s opravou časti Mlynských Luhov či Kladnianskej sme čakali na prázdniny, keď dopravné obmedzenia menej zasiahnu do premávky), ale najmä musíme urobiť všetko pre to, aby sme dokončili dve nové rozostavané základné školy, do ktorých by už 2. septembra mali nastúpiť prváčikovia.

Júnové zastupiteľstvo schválilo zmenu nášho rozpočtu, čo prináša aj niekoľko nových projektov. Dobrej správe sa snáď potešia na Trnávke: Ružinov podá pomocnú ruku hlavnému mestu a prispeje na obnovu Kina Zora, aby sa mohlo čo najskôr znovu otvoriť a nezostalo nefunkčné ďalšie roky. Viac peňazí dáme do opráv našich škôl, napríklad telocvične v Ružovej doline či jedální na Tomášikovej a Mierovej. A napriek ťažkej finančnej situácií pridáme aj na opravy ciest a chodníkov.

Stará radnica v Prievoze bola vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku, na projekte jej obnovy už pracujeme. Plním svoj sľub a od 1. júla sme prebrali starostlivosť o Pohotovostné sídlisko vo Vlčom hrdle. Úspešne sme zvládli prvý ročník Ružinovskej futbalovej ligy žiakov základných škôl - zvíťazila ZŠ Vrútocká. Naša najstaršia základná škola Kulíškova oslávila svoje 70te narodeniny. Jej pani riaditeľka Snehotová po 27 rokoch poctivej práce odchádza na penziu - v mene celej mestskej časti jej ďakujem za jej službu a želám veľa radosti s vnúčatami. Verím, že rada školy zvolila dynamickú a akčnú nástupkyňu, ktorá túto našu ZŠ povedie do novej éry.

Želám vám krásne a naozaj oddychové leto.

Váš starosta

 

Vydanie: Júl - August 2023