Milí Ružinovčania

tento príhovor píšem len niekoľko hodín pred prvým z a s a d n u t í m nového zastupiteľstva. Pred štyrmi rokmi som si netrúfal odhadnúť ako to spolu s poslancami zvládneme, ale dnes už viem, že základom je schopnosť spolupracovať. A práve naša vzájomná spolupráca pre mňa bola a vždy bude najdôležitejšia. To od nás ľudia očakávajú. Schopnosť hľadať riešenia a slušne navzájom komunikovať.

Rád by som sa poďakoval aj primátorovi Matúšovi Vallovi a županovi Jurajovi Drobovi - veľmi si vážim, že ste vždy boli Ružinovu aj mne korektnými partnermi a som rád, že budeme mať možnosť spolupracovať aj naďalej.

Spolupráca a férovosť neznamenajú, že pre každý problém budeme prichádzať s rovnakým riešením. Znamená, že budeme počúvať jeden druhého. Že sa budeme rozhodovať podľa argumentov a nie „za“ niekoho, alebo „proti“ niekomu. Záleží na nás všetkých, ako bude vyzerať Ružinov a to nehovorím len o opravených chodníkoch a detských ihriskách.

Komunálna politika je omnoho náročnejšia ako tá veľká. Riešime totiž to, čo trápi našich susedov – ľudí, ktorých denno-denne stretávame. Je ťažké pripomínať si, že výtlk na mojej ulici je menší ako ten o niekoľko kilometrov ďalej. Je ťažké nežiadať, aby sa požiadavky mojich susedov neriešili skôr ako iné. Je ťažké, ak sa na vás sypú výčitky na sociálnych sieťach a vy viete, že sa musíte rozhodovať podľa závažnosti problému, hoci sa tým rozhodne každému nezavďačíte.

Čakajú nás ťažké roky. Energetická kríza a dopad rôznych balíčkov výrazne zatrasú rozpočtami všetkých samospráv. Takéto náročné obdobie zvládne len silná koalícia 25 poslancov, ktorým záleží na tom, aby sa tu Ružinovčanom žilo stále lepšie. A verím, že takých 25 poslancov v tomto zastupiteľstve máme.

Váš starosta

 

Vydanie: December 22 - Január 23