Milí Ružinovčania,

od posledných starostovských volieb ubehli už takmer štyri roky. Aj preto sa vám dnes z tohto miesta prihováram naposledy. Budúce číslo Ružinovského Echa už vyjde v čase volebnej kampane – a keďže sa s našim Tímom Ružinov plánujeme o vašu dôveru uchádzať opäť, nebolo by fér, aby som ako staronový kandidát na ružinovského starostu využíval výhodu príhovoru v časopise. Mám pre vás dve veľmi dobré správy:

Po prvé, len pred pár dňami podpísal pán primátor záväzné stanovisko na projekt na mieste súčasnej Hirošimy. Chýba už len pár menej dôležitých „pečiatok“ a namiesto veľkého obchodného domu veľkosti Polusu, ktorý má na mieste Hirošimy už 15 rokov platné stavebné povolenie, jednak Hirošima konečne zmizne a jednak na jej mieste vznikne oveľa menší projekt s výrazne menšou veľkosťou, s menej autami ale s dostatkom parkovacích miest v podzemí aj pre okolie. Súčasťou projektu je povinnosť stavebníka zrekonštruovať celé Papánkovo námestie, ktoré bude takmer dvakrát také veľké ako je Hlavné námestie v centre.

Áno, Hirošima konečne zmizne! Neviem naisto sľúbiť, že sa ju podarí zbúrať ešte do volieb, ale dôležité je, že sa to po 15 rokoch konečne stane!

Druhou dobrou správou je, že sa nám po 20 rokoch podarilo vypovedať nevýhodnú zmluvu na prenájom sekundárnych rozvodov tepla. Možno to neznie zaujímavo, ale vďaka tomu zhruba polovica ružinovských rodín (tí z vás, ktorí sú napojení na ústredné kúrenie) ušetria okolo 120 eur ročne. Nebudú už musieť totiž platiť maržu prostredníkovi, teplo budú v Ružinove brať priamo od štátneho podniku MH TH, ktorý je o 20 % lacnejší.

Želám vám krásne leto plné zážitkov s vašimi blízkymi.

Váš starosta

 

Vydanie: Júl - August 2022