Milí Ružinovčania,

v čase, keď držíte v rukách tento výtlačok Ružinovského Echa, sa rok 2021 pomaly chýli ku koncu. Pevne verím, že sa nám ho podarí zavŕšiť jedným špeciálnym darčekom pre všetkých, ktorým na Ružinove a jeho najvzácnejších miestach záleží: po viac ako desiatich rokoch rokovaní nám konečne ministerstvo vnútra ponúklo pozemky okolo jazera Štrkovec: pod detským ihriskom a športovým areálom, ako aj väčšinu zelene v jeho okolí.

Ak ružinovskí poslanci v decembri schvália predložené uznesenie, mestská časť bude mať pod kontrolou už v podstate celý Štrkovec (s výnimkou severnej strany, kde sú v súkromných rukách hotel Junior a minigolf). Tým definitívne zabezpečíme, že detské ihrisko a športoviská si navždy zachovajú svoju funkciu a nikdy tam nevznikne nejaký development - a konečne budeme môcť začať pripravovať ich rekonštrukciu a obnovu.

Vianoce sú sviatkami pokoja a mieru, no posledné týždne pred nimi bývajú často presným opakom tejto charakteristiky: snaha pred koncom roka dohnať termíny a všetko zameškané, kombinovaná so zháňaním darčekov a zúraciou epidémiou, to všetko je niekedy náročnejšie, než bol celý predchádzajúci zvyšok roka. "Predvianočný predpríbeh” dokáže dať každému z nás poriadne zabrať. Napriek tomu dúfam, že si nájdete čas aj na seba a na tých, ktorých máte radi a toto krásne predvianočné obdobie si vychutnáte spolu s nimi.

Dovoľte mi zapriať Vám čo najviac pokoja nielen počas sviatkov, šťastie, pohodu a v ťažkej dobe najmä zdravie a dobré vzťahy - dve najdôležitejšie veci, ktoré určujú skutočnú kvalitu nášho života.

Váš starosta

 

Vydanie: December 21 - Január 22