Milí Ružinovčania,

ani som si to nestihol uvedomiť a v novembri ubehli dva roky od posledných volieb, po ktorých sme spolu s novozvolenými poslancami prebrali zodpovednosť za starostlivosť o Ružinov, náš domov.

Objektívne hodnotenie výsledkov neprináleží mne, ale vám. Môžem len dúfať, že zmenu, o ktorú nám išlo, ste začali v našich uliciach vidieť. To, čo považujem za najdôležitejšie, nie je vidieť na prvý pohľad: Kým minulí starostovia majetky lacno rozpredávali developerom, my sme získali naspäť pre Ružinov už celé hektáre kľúčových pozemkov. Naposledy sa nám podarilo zachrániť pred zánikom futbalové ihrisko na Sklenárovej.

Spustili sme pilotný projekt rezidenčného parkovania a budúci rok pribudnú ďalšie zóny. Máme projekty na prvých 5 parkovacích domov na sídliskách. Rekonštruujeme školy, staviame dve nové a ušetrili sme takmer polovicu nákladov. Každý rok sme vybudovali sto nových miest v škôlkach. A čoskoro sa rozbehne aj konanie na odstránenie hanby nášho Ružinova, zrúcaniny bývalého obchodného domu.

Veľmi dôležitá je starostlivosť o zeleň, a verím, že vidíte rozdiel nielen v kvantite práce, ale aj v kvalite. Robíme až 4-krát viac orezov než predtým, kosíme citlivejšie, opäť sme zvýšili investície do parkov, nové stromy sadíme tak, aby nevysychali. Nebáli sme sa po desiatich rokoch radikálne vyriešiť finančné problémy našej VPS, aby už viac nebola čiernou dierou na peniaze.

Aj napriek tomu, že máme pred sebou stále kvantum práce - a asi nikdy nebude hotovo - verím, že ste si zmenu k lepšiemu všimli aj vy. V ďalších dvoch rokoch vás ďalej budeme počúvať a pracovať, lebo Ružinov je aj náš domov.

Váš starosta

 

Vydanie: December 20 - Január 21