Milí Ružinovčania

iste ste si všimli že v aprílovom Ružinovskom echu sme uverejnili 12 otázok, zameraných na prieskum sledovanosti našej televízie. Od začiatku mája sme začali vyhodnocovať Vaše odpovede. Otázky boli zámerne naformulované rovnako ako pred rokom, pretože sme si chceli overiť, ako vnímate nové nastavenie Televízie Ružinov, v ktorom už rešpektujeme Vaše názory a želania, vyjadrené v minuloročnej ankete. V časti dotazníka o tom, čo by mala TVR vysielať, drvivá väčšina z Vás uvádza spravodajstvo, publicistiku, zábavné relácie, ale aj relácie o histórii a pamiatkach, o kultúre a umení, dokumentárne filmy a viac regionálneho športu.

Spravodajstvo a publicistiku sme programovo, aj objemovo rozšírili a posilnili. Sú presnejšie zacielené na ružinovské témy a aj vaše odpovede v ankete naznačujú, že ideme správnym smerom. Prieskum nám ďalej potvrdil, že sledujete aj naše nespravodajské formáty. Obľúbené sú magazíny Labku na to, Menučko, Relax, Garde a najmä Klub seniorov. Taktiež ste v hojnom množstve označili ako obľúbené relácie Kingkong vo vani a spoločenskú rubriku Na okraj. No najmä sa ukazuje, že vo veľkej miere sledujete sériu našich pôvodných dokumentov o zaujímavých Ružinovčanoch Nevidené príbehy. Veľa z vás uviedlo, že by ste na obrazovkách TVR radi videli program o histórii. Nuž, nech sa páči, milí priatelia, pozývame vás pozerať Relax, kde sa každý druhý piatok o 17. hodine vraciame k histórii Ružinova prostredníctvom dobových fotografií a rozprávania o nich. V TV Športe sa venujeme ružinovskému športu a pribudli nám pravidelné informácie o pôsobení ružinovských klubov v regionálnych futbalových súťažiach.

Hrané filmy a dokumenty, žiaľ, zatiaľ sľúbiť nemôžeme. Za vysielacie práva na ne, ako isto viete, sa platí a my aj po neustálom rozširovaní programu a technického zázemia pracujeme už roky s nezmeneným rozpočtom. A to by som rád zdôraznil, pretože niektoré ružinovské občianske iniciatívy nás neustále podozrievajú z plytvania zdrojov, keďže sa u nás objavili ako moderátori známe tváre z médií. Rád by som takto verejne vyhlásil, že práve títo ľudia zvyšujú profesionalitu a dôveryhodnosť televízie. Som im nesmierne vďačný, že aj napriek svojej kvalite a skúsenostiam prijali podmienky, aké sú v malej regionálnej televízii možné a že im nevadí, že u nás sú platení rovnako ako, povedzme, začínajúci redaktori. Cez to všetko s nami spolupracujú, za čo sme im vďační.

Milí Ružinovčania, rád by som poďakoval, že ste venovali nášmu prieskumu pozornosť a tých, čo nám napísali, chcem ubezpečiť, že ich námety, postrehy a názory budeme brať vážne a pokúsime sa ich zahrnúť do obsahových zmien našich-vašich obľúbených relácií.

Igor Adamec

riaditeľ Televízie Ružinov

Vydanie: Jún 2014