Mesiac úcty k starším: Október patril seniorom

Hoci mestská časť pripravuje pre dôchodcov akcie počas celého roka, na jeseň myslíme na seniorov ešte viac. Úcta k starším by mala byť samozrejmosťou pre nás všetkých a nielen v túto časť roka.

Ružinov sa rozhodol v mesiaci október venovať osobitnú pozornosť svojim seniorom a prichystal pre nich bohatý a pestrý program plný kultúry a zábavy. Hlavnou témou tohto ročníka boli divadelné hity ako komédia Milenec, Pacho – zbojník z Hybe, príbeh Alžbety Báthory alebo mimoriadne obľúbené stvárnenie života Karola Duchoňa, Na srdci mi hraj!. Potešil ich aj koncert speváčky Andrei Zimányiovej, kreatívny workshop, cestovateľský večer a rôzne typy prednášok. V čase uzávierky tohto čísla tento maratón podujatí vrcholil. Seniori sa dozvedeli viac o zariadeniach sociálnych služieb, ktoré pôsobia v mestskej časti, získali bezplatnú právnu pomoc, vyskúšali si tréning pamäte a vypočuli si aj o dôležitosti pohybu a užívaní voľnopredajných liekov.

Moderátorom podujatia Deň seniorov s prednáškami bol Richard Vrablec, ktorý sa nad stretnutím so staršou generáciou zamyslel takto: „Keď miluješ ľudí, dajú ti bohatstvo, keď miluješ bohatstvo, prídeš o ľudí. Okrem tohto citátu, ktorý je už veľa rokov mojím mottom, si vážim našich seniorov. Sú pre mňa zdrojom skúseností a pokory. Ja im za to venujem kus mojej energie a radosti zo života. Teraz, keď sa aj so mňa postupne stáva senior, viem, že raz aj pre mňa bude mladícka energia hnacím motorom do ďalších rokov.“

 

Vydanie: November 2023