ME 22 v boxe: Úspech Ružinovčanky: Ďuríková si vybojovala striebro

Na prvý pohľad pôsobí nežne, ale ako sa hovorí – po tme by ste ju stretnúť nechceli. Ružinovská boxerka Nicole Ďuríková, zverenkyňa Box club Ružinov 821, si totiž z Majstrovstiev Európy do 22 rokov v Chorvátsku priniesla striebornú medailu. Tvrdá obeta a viac ako ročná intenzívna príprava sa tak oplatila.

Nicole obetovala úspechu množstvo svojho času, na ceste za cenným kovom absolvovala dva pobyty vo vysokohorskom prostredí, aj tvrdé tréningy so svetovou špičkou. Nezastavilo ju ani to, že v posledných dvoch mesiacoch pred štartom na európskom šampionáte prekonala koronavírus. Dokonca dvakrát. Ona sa však nevzdala, aj keď jej štart bol ešte krátko pred pretekmi otázny. Nakoniec sa po troch víťazstvách v Poreči prebojovala až do finále.

Rozhodujúci zápas síce nepretavila do víťazstva, jej úspech však rozhodne stojí za to. „Finálový zápas sa mi nepodarilo vyhrať, čo ma veľmi mrzí... a tak si z ME odnášam striebornú medailu. Pocity po prehre sú zmiešané, no každopádne som hrdá, že na Slovensko prinášam striebro,“ napísala Nicole krátko po finále na sociálnej sieti, keď porazila súperky z Írska, Španielska a Ukrajiny a nedokázala prekonať iba Erivu Barutovú z Turecka.

Na ME sa zúčastnilo viac ako 300 športovcov z 39 krajín. Aj vďaka Nicole sa zviditeľnilo Slovensko a tiež Box Club Ružinov 821, ktorý v našej mestskej časti funguje už vyše 20 rokov. 

 

 

Vydanie: Máj 2022