Marián Tibenský: Po Slovane sme s Petržalkou druhé až tretie družstvo v Bratislave

Seniorské družstvo LP Domino z ružinovskej Trnávky skončilo minulý rok v 4. lige na treťom mieste. Keďže ani Jablonec ani Plavecký Štvrtok nemali záujem postúpiť o súťaž vyššie, do tretej ligy postúpilo Domino.

Zatiaľ čo v minulej sezóne hrali z Bratislavy tretiu ligu len juniori Slovana, tento rok v nej okrem nich a Domina pôsobí aj Petržalka, ktorá minulý rok vypadla z druhej ligy. „My sme to chceli zobrať, keďže v Bratislave je momentálne problém s futbalom. A dovolím si tvrdiť, že po Slovane, ktorý hrá prvú ligu, sme spolu s Petržalkou druhé až tretie družstvo v Bratislave,“ vyhlásil Marián Tibenský, tréner seniorov LP Domino.

Bratislava nie je to isté ako Západ

Na prvý pohľad sa to nemusí zdať, no rozdiel medzi štvrtou a treťou ligou je značný. Štvrtá liga sú totiž iba majstrovstvá regiónov, v tomto prípade bratislavského. Tretia liga sa už delí iba na západ a východ. Logicky z toho vyplýva, že konkurencia je významne vyššia. „Chalani zo západu sú takí, nehovorím, že futbalovejší, ale agresívnejší a o to viacej „šliapu“. A to je naučené zo západoslovenskej štvrtej ligy, ktorá je, dovolím si tvrdiť, omnoho kvalitnejšia ako bratislavská. Majstrovstvá regiónu Bratislavy sú bezkontaktnejšie,“ povedal tréner Domina.

Hráčska reforma

Kvôli týmto rozdielom bolo potrebné prebudovať hráčsky káder. Počas letnej prestávky sa v tíme „premlelo“ približne 50 hráčov. Tréneri mali neľahkú úlohu, keďže na jednej strane potrebovali mužstvo posilniť a na strane druhej chceli zachovať jadro hráčov, ktorí sa o postup do vyššej súťaže pričinili. Výsledkom teda bolo, že v kádri zostalo 12 hráčov z minulého roka a doplnilo ich približne osem nových tvárí. „Myšlienka je taká, aby tu boli chalani, ktorí sú z Bratislavy a blízkeho okolia, alebo študenti, ktorí by tu mali tých päť rokov študovať,“ povedal Tibenský a vzápätí doplnil mená hráčov, ktorí do Domina cez leto prišli: „Z juniorky Slovana prišli Uhlík, Kapišovský a Keszegh, prišiel Kondač z Nitry, Župa, ktorý hral vo Štvrtku na Ostrove, ale je príjemným prekvapením. Do brány prišiel Jano Slovenčiak, ďalej Hall, ktorý sa ale v treťom kole zranil, Ondrejka z Dolnej Ždane a Dulovič z Michaloviec, ktorý tiež zostáva.“

Tréner je zatiaľ spokojný

Už po úvodných zápasoch sezóny sa ukazuje, že mužstvo z Trnávky na tretiu ligu určite má. Dokázalo zdolať rezervy prvoligistov a prehraté zápasy boli väčšinou iba o gól. Spokojný je zatiaľ aj tréner - „Bodovo som zatiaľ spokojný, nemôžem vyčítať chlapcom nasadenie, alebo že by nechceli. Bojovnosť je úplne v poriadku, len sme museli odstrániť na začiatok určité individuálne chyby.“ Mužstvo okolo trénera Tibenského by sa na konci sezóny určite rado videlo s medailami na krku. Domino však zostáva nohami pri zemi a svoje ciele a očakávania umne prispôsobuje možnostiam klubu. „Chceli by sme hrať nejaký pokojný stred tabuľky a hlavne hrať pekný futbal. Aby sme neboli odovzdaným obetným baránkom , ako si pamätám Iskru takých päť rokov dozadu. Keď si budeme hrať svoju hru, tak sa to určite podarí,“ dodal tréner.

Daniel Súkup

Foto: J. Vrábel

Vydanie: Október 2012