Leto v Ružinove: Kam za kultúrou, pohybom, či knihou?

Kde sa počas leta osviežiť? A kam ísť za kultúrou? Alebo aký zmysluplný program pripraviť pre prázdninujúce deti? Nemáte žiaden nápad? My ich poznáme hneď niekoľko. Bohatý program pripravili Dom kultúry, Knižnica Ružinov aj Ružinovský športový klub. 

Kúpaliská

Letná sezóna na bratislavských mestských kúpaliskách je už v  plnom prúde. Návštevníci sa môžu osviežiť na kúpaliskách Delfín, Tehelné pole, Rosnička, Lamač aj v Krasňanoch a Rači, či už skôr sprístupnených Zlatých pieskoch.

Lístky a  permanentky si môžete zakúpiť nielen priamo na pokladni kúpaliska, ale aj online. Na výber sú štyri typy lístkov (celodenný lístok, permanentka na 10 dní, permanentka na 10 dní po 17:00 a  sezónna permanentka). Pre tých, ktorí si lístky zakúpia online, bude na väčších kúpaliskách zriadený samostatný vstup a na menších kúpaliskách budú mať možnosť prednostného vstupu. Lístky a  permanentky viete vďaka QR kódom ukázať pri vstupe priamo v mobile.

Viac na kupaliska.bratislava.sk.

Kultúra

Bohatý letný program pripravuje aj ružinovský Dom kultúry. Vždy v utorok až do konca augusta je v  amfiteátri pri Štrkoveckom jazere naplánované premietanie filmov. Okrem iných je na programe romantický muzikál Pomáda, dráma Posledná noc v  Soho či životopisná dráma Šarlatán.

Pod holým nebom v Ružinove, v amfiteátri na Štrkovci bude mať koncert aj aj jedna z najväčších hudobných hviezd Chorvátska Goran Karan a Vagabund Band.

Aj toto leto sa organizujú pravidelné pohybové aktivity ako Nordic Walking (chôdza so špeciálnymi chodeckými palicami určená pre seniorov), zdravotné cvičenie pre seniorov TAIČI alebo YOGA a MEDITÁCIA s F. Ayisim. Celý program nájdete na zadnej strane aktuálneho čísla Ružinovského Echa a na cultusruzinov.sk.

Knižnice

Na svoje si prídu aj milovníci knižných publikácií a  literárneho života. Pestrý program plný nielen kníh, ale aj pohybu a  dobrých rád pripravila Knižnica Ružinov pre malých aj veľkých čitateľov. Vždy v stredu sa môžete vybrať za knižnicou do niektorého z  ružinovských parkov. Čaká vás veľa zábavy, zaujímavé knižky, bezplatný zápis aj súťaže o pekné ceny a podvečer aj skvelý program pre všetkých.

Na pobočkách knižnice sú zase pripravené hry, čítanie moderných rozprávok ale aj rady babky záhradkárky ako spracovať ovocie a zeleninu spojené s ochutnávkou.

Program nájdete na kniznica-ruzinov.sk.

Šport

Ak máte doma ratolesti, ktoré majú radi šport, máme ponuku aj pre nich. Ružinovské športové prázdniny potrvajú až do 12. augusta 2022. Denný tábor v čase 7:30 – 16:30 plný športových aktivít je určený pre deti vo veku 7 -14 rokov. Zároveň je v Ružinove množstvo areálov a detských ihrísk, kde sa môžu malí aj veľkí vyšantiť dosýta. Podrobnosti nájdete na rskruzinov.sk.

 

Vydanie: Júl - August 2022