Kultúra: Divadlo Aréna hráva aj v Ružinove

Kým sa Divadlo Aréna vráti do svojich zrekonštruovaných priestorov na druhom brehu Dunaja, hráva svoje inscenácie na viacerých scénach. Jednou z nich je aj Dom kultúry Ružinov. 

Od začiatku roka si už milovníci divadla mohli vychutnať známu inscenáciu svetovej drámy z pera Tennesseeho Williamsa Sklenený zverinec v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou, ale aj predstavenia určené pre našich najmenších – rozprávky Tučniaci koláče nepečú a Zvieratká na letisku.

V marci si Divadlo Aréna pripravilo pre divákov tri predstavenia. Dve z nich odohrá počas pracovných dní v dopoludňajších hodinách, a tak sa na ne môžu tešiť najmä organizované skupiny žiakov, študentov, ale aj seniorov.

Prvým titulom bude skvelá konverzačná komédia súčasnej francúzskej autorky Yasminy Rezy s názvom Bella figura, ktorá rieši naše vzťahy, pretvárku a zúfalú snahu o nájdenie zmyslu života. Predstavia sa v nej Peter Trník, Zuzana Porubjaková, Lenka Barilíková, Ján Jackuliak a Zuzana Kocúriková. Náhodné stretnutie týchto piatich ľudí pri pohári šampanského a morských ježkoch, sa náhle zmení na absurdne vyšinutý večer.

Za kultúrou sa do divadla môžu vybrať aj deti materských a základných škôl, pre ktoré je určená krásna rozprávka s pesničkami Zvieratká na letisku o kamarátstve a o tom, že lož má krátke nohy a klamať sa nevypláca.

Večer odohráme predstavenie Ľadvina, z pera rakúskeho dramatika a kabaretiéra Stefana Vögela. Dramaticky vystavaná komédia o krehkosti manželstva a sile priateľstva nenechá chladným nikoho. Stačí položiť svojmu manželovi alebo manželke jednoduchú otázku - daroval(a) by si mi svoju ľadvinu? Odpoveď na túto otázku budú hľadať dva manželské páry v podaní Soni Norisovej, Marka Igondu, Lenky Barilíkovej a Gregora Hološku.

Prijmite pozvanie, vyberte sa do divadla a doprajte si poriadnu dávku kultúry s Divadlom Aréna.

18.3.2024 o 10:00 | BELLA FIGURA (komédia) – odporúčame pre študentov stredných škôl a seniorov

19.3.2024 o 10:00 | ZVIERATKÁ NA LETISKU (rozprávka s pesničkami) – odporúčame pre deti z materských a základných škôl

27.3.2024 o 19:00 | ĽADVINA (komédia)

Viac informácií nájdete na stránke www.divadloarena.sk.

 

Vydanie: Február 2024