Informácia pre rodičov: Termín prihlasovania do jaslí a škôlok

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Prvý májový týždeň – 2. až 6. mája - sa bude niesť v znamení prihlášok do materských škôl. O prijatie dieťaťa na niektorú z ružinovských škôlok môže požiadať jeho zákonný zástupca. Ak máte menšie deti a hľadáte pre ne jasličky, 18. mája si môžete prísť medzi 17:00 a 18:00 pozrieť tie naše na Palkovičovej.

Ružinov je zriaďovateľom 12 materských škôl, ktoré majú celkovo 12 elokovaných pracovísk (1 škôlka je pritom súčasťou základnej školy) a jedných jaslí - zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, do ktorých môžu byť po splnení podmienok prijaté deti od 18 mesiacov.

Podmienky prijatia

Prednostne budú prijímané tie deti, ktoré k 31. 8. 2022 budú mať 5 rokov, resp. tie, ktoré dovŕšili šiesty rok veku a majú odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky. Každá materská škola má svoju spádovú oblasť. Nie je povinnosťou rodiča prihlásiť dieťa do spádovej škôlky, avšak jej riaditeľ je povinný prednostne prijať na povinné predprimárne vzdelávanie deti z tejto oblasti a s trvalým pobytom v mestskej časti. Dôležité je aj to, aby dieťa spĺňalo základný stupeň hygienickej a sociálnej samostatnosti na úrovni, ktorá zodpovedá jeho veku.

Termín pre škôlky

Žiadosti o prijatie sa doručujú elektronicky v týždni od 2. do 6. mája. Aktívne elektronické prihlášky budú na webových stránkach jednotlivých škôlok zverejnené hneď po polnoci na 2. mája až do polnoci 6. júna. V prípade, že rodičia nemajú prístup na internet, môžu sa počas pracovnej doby v tomto istom týždni zastaviť v škôlke osobne a vyzdvihnúť si tlačivo. Osobne ho môžu odovzdať do 6. mája, resp. poštou s pečiatkou 6. 5.

Povinné údaje

Dokument musí obsahovať meno a priezvisko dieťaťa, dátum a miesto jeho narodenia, bydlisko, rodné číslo, národnosť, štátnu príslušnosť a meno, priezvisko a trvalé bydlisko matky a otca, e-mail, telefónne kontakty a adresu pre zaslanie rozhodnutia o prijatí alebo neprijatí dieťaťa. Zákonný zástupca spolu so žiadosťou predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od pediatra, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa. Kvôli overeniu pravdivosti údajov zákonní zástupcovia na základe výzvy doložia rodný list dieťaťa a svoj občiansky preukaz. Rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí dieťaťa rodičia dostanú do 30. júna.

Pozrite si jasličky

Ak uvažujete o tom, že by ste vaše deti dali do jasličiek, príďte sa aj s deťmi v stredu 18. mája medzi 17:00 a 18:00 pozrieť priamo na Palkovičovu 11/A. Ukážeme vám, kde sa budú hrávať, spávať a učiť sa nové a zaujímavé veci. Kolegyne vám tiež vysvetlia, kedy a ako treba podať prihlášky. Všetky podrobnosti nájdete na www.ruzinov.sk

 

Vydanie: Máj 2022