Hľadáme dobrovoľníkov na onkológiu

Dobrovoľnícka skupina Vŕba (DS Vŕba) sa venuje onkologicky chorým pacientom v Onkologickom ústave sv. Alžbety (OÚSA) a v Národnom onkologickom ústave (NOÚ), kde chorých navštevujú ľudia ochotní venovať im časť seba, svojej energie i času.

Čo konkrétne robia? Raz za týždeň prichádzajú do jedného z ústavov a realizujú rôzne činnosti. Niektorí navštevujú hospitalizovaných pacientov a ponúkajú im možnosť zahrať si spoločenské hry, požičať si knihy, či spoločne vyrobiť niečo zaujímavé alebo len tak stráviť spolu čas pri rozhovore, či v tichu. Iní doobeda ponúkajú pred ambulanciami kávu, čaj a svojou prítomnosťou spríjemňujú nemocničné chodby.

DS Vŕba pravidelne prijíma nových dobrovoľníkov a dobrovoľníčky. Práve teraz prebieha nábor, a tak ak vás táto možnosť oslovila, príďte na stretnutie pre záujemcov a záujemkyne, kde sa dozviete viac. Stretnutie sa uskutoční 21.9.2016 o 17:30 v zasadačke Onkologického ústavu sv. Alžbety (zraz vo vstupnom vestibule na Heydukovej 10).

Základné podmienky zapojenia do pravidelného dobrovoľníctva v DS Vŕba sú:

• minimálny vek: 20 rokov

• dostatok voľného času – max. 3 hodiny týždenne na pravidelnej báze

• záujemca/kyňa netrpí onkologickým a iným chronickým ochorením

• účasť na celodennom školení (8.10.2016)

• záujemca/kyňa v minulosti netrpel onkologickým a iným chronickým ochorením (pri podávaní nápojov neplatí)

• záujemca/kyňa ani nikto z jeho blízkych príbuzných a známych netrpí žiadnym vážnym chronickým ochorením

• v priebehu posledných 2-3 rokov nezomrel nikto z blízkych príbuzných a známych záujemcu/kyne

V prípade záujmu môžete kontaktovať koordinátorku dobrovoľníkov na: koordinatorka@dsvrba.sk alebo na telefónnom čísle 0948 100 533.

Viac informácii nájdete na stránke www.dsvrba.sk.

Foto: Caroline Tolkemit

Vydanie: September 2016