Gymnastky z Rapidu úspešne odštartovali sezónu

Moderná gymnastika síce nepatrí medzi vyhľadávané športy ako futbal či hokej, ale pre jeho ladnosť a ženskosť sa ju oplatí sledovať. Na Slovensku je približne 20 registrovaných klubov a medzi nich patrí aj oddiel modernej gymnastiky TJ Rapid Bratislava.

Mladé gymnastky z TJ Rapid úspešne odštartovali sezónu. Z českého Veselí nad Moravou si odniesli zlato a tiež sa im darilo na súťaži Tasko Cup vo Vyškove, kde získali zlatú a striebornú medailu. „V minulom roku sa tri naše dievčatá zúčastnili Majstrovstiev Európy v spoločných skladbách, boli sme veľmi radi, že sme súčasťou reprezentácie Slovenska. V decembri sa našim dievčatám podarilo na Majstrovstvách Slovenska získať druhé a tretie miesto,“ povedala trénerka a rozhodkyňa II. triedy Viera Ondrušková.

Do klubu sa hlásia dievčatá už v štyroch či piatich rokoch. O tom, že TJ Rapid vychováva naozajstné talenty, niet pochýb. „Trénujem od svojich siedmich rokov a pred dvomi rokmi som sa stala majsterkou Slovenska“ povedala dvanásťročná členka klubu Sofia Sihelská. „Bola som predtým aj v inom klube, ale tam nebolo tak dobre. Máme tu milšie trénerky, s ktorými si viac rozumieme,“ prezradila druhá vicemajsterka Slovenska Barborka Polónyová. Dievčatá sa už teraz pripravujú na Dunajský pohár, jedinú medzinárodnú súťaž na Slovensku. Uskutoční sa 4.-6. apríla 2014 v Športovej hale Mladosť.

Oddiel modernej gymnastiky TJ Rapid Bratislava funguje už od roku 1978, založila ho Vlasta Ďurechová. Pôvodne klub trénoval v Ružinove na Drieňovej ulici. Dnes pôsobí v študentskom dome Juraja Hronca na Bernolákovej ulici.

Denisa Sýkorová

Foto: Tomáš Pospíchal

Vydanie: Marec 2014