EDUCOACH: Vzdelávanie učiteľov, aby ľahšie zvládli konfikty aj stres

Viete, čo je to koučing? Prácu odborníkov z EduCoach, ktorý sa mu venujú, si vyskúšali aj ružinovskí učitelia. Na workshopoch sa učili, ako sa iným spôsobom pozerať na  konfliktné a stresové situácie. 

Štátnicami a diplomom na promóciách sa vzdelávanie pre pedagógov nekončí. Rýchla doba, množstvo nových pracovných úloh, konfliktné situácie na pracovisku... aj tie si vyžadujú, aby na sebe stále pracovali. Staršie vzdelávacie metódy totiž už jednoducho nestačia. Jedným z moderných spôsobov, ktorý podporila aj naša mestská časť, je aj koučing, ktorý zastrešujú koučovia z EduCoach.

S učiteľmi z ružinovských základných škôl sa stretávali na ZŠ Ostredkova, na začiatku nového školského roka budú pôsobiť na ďalších školách. Cieľom je zvýšenie duševného zdravia učiteľov, ale aj hľadanie spôsobov, ako komunikovať s rodičmi,“ objasňujú. Aj takýmto spôsobom sa podľa nich pedagógovia učia flexibilne reagovať na výzvy súčasnej rýchlo sa meniacej doby a zároveň si obohatia emocionálne a sociálne zručnosti, budú asertívnejší a zlepšia sa v komunikácii.

Profit však nemajú len učitelia. Ich lepší psychický stav totiž znamená aj plnohodnotný a zaujímavý vzdelávací proces, z ktorého majú zase radosť a úžitok aj žiaci. A tak ako koučing funguje v biznise, tento inovatívny prvok vzdelávania funguje aj na školách.

Viac informácií na www.educoach.sk

 
Vydanie: Júl - August 2022