Deti si môžu skúsiť kanoistiku už aj na Zlatých Pieskoch!

Rýchlostná kanoistika je jeden z najúspešnejších športov na Slovensku a konečne ho máme aj na Zlatých Pieskoch! V krásnej prírode a s ideálnymi tréningovými podmienkami je znovuotvorená lodenica ideálnym miestom pre všetky deti, ktoré by sa chceli tomuto vodnému športu venovať. Okrem pádlovania na kajaku poskytuje lodenica aj kondičnú a gymnastickú prípravu detí v telocvični a všeobecnú prípravu v podobe hier na ihriskách, ktoré sú v areáli lodenice.

V tomto Vodáckom klube Zlaté Piesky sa už tretí rok pripravuje na svetové a Európske podujatia aj reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová, ktorá si tunajšie podmienky na tréning nevie vynachváliť. „Keďže v rýchlostnej kanoistike sa preteká na hladkej vode na vzdialenostiach 200, 500 a 1000metrov, tak v Bratislave ideálnejšie podmienky na tréning hádam ani nenájdete. Veľmi sa teším, že som si na Zlatých Pieskoch našla zázemie na tréning a momentálne sa tu pripravujem na Európsku olympijskú dokvalifikáciu na RIO 2016. Myslím si, že novej skupine detí sa na Zlatých Pieskoch bude veľmi páčiť. Ja pádlujem na rýchlostnom kajaku už 21 rokov a je to nielen moje zamestnanie, ale aj životný štýl ktorý chytí za srdce nejedného mladého športovca.“

Čo je potešujúce, Martina vedie tento klub v pozícii predsedu, a popri súčasných tréneroch vidí sama svoju perspektívu po skončení aktívnej činnosti v starostlivosti o mládež. A to im ako olympionička a niekoľkonásobná medailistka Majstrovstiev sveta môže odovzdať veľmi cenné skúsenosti. Lodenica bude robiť nábor detí na niektorých základných školách v Ružinove. Prihlásiť sa, či informovať o podmienkach, sa však môžete aj na mailovej adrese klubu vkzlatepiesky@gmail.com, alebo na telefónnom čísle 0905659739.

(bb)

Foto autor

Vydanie: Máj 2016