Čo priniesol týždeň v Ružinove: Prichýlili sme basketbalovú „repre“ aj dobrá správa pre psíčkarov

Oprava psieho výbehu, rekonštrukcia knižnice či upratovanie detských ihrísk – to je len zlomok činností, ktorým žil Ružinov v ostatných dňoch. Viete však, že vo zveľadenej športovej hale na Trnávke trénuje aj slovenská basketbalová reprezentácia?

 

Na Trnávke trénujú aj reprezentanti

Športová hala na Trnávke, v areáli na Vietnamskej, dlho neslúžila poriadne svojmu účelu. Minulý rok sa nám ju podarilo dostať naspäť do rúk mestskej časti - z dlhodobého a nie úplne výhodného prenájmu. Postupne prešla zveľadením a v súčasnosti ju môžu za symbolickú cenu využívať aj verejnosť  - zahrať si tenis, squash, ping-pong, basketbal, či jednoducho si zacvičiť.

A nielen to. Z chradnúcej haly sa práve teraz stalo športovisko, ktoré ako svoj camp dokonca využíva aj slovenská basketbalová reprezentácia na prípravu pred dôležitým zápasom so Srbskom.

 

Oplotenie psieho výbehu na Tomášikovej

Na zamyslenie bola začiatkom roka skutočnosť, že neznámy páchateľ poškodil desiatky stĺpikov na psom výbehu na Tomášikovej. Podľa svedkov mal byť pod vplyvom alkoholu. Čo ho viedlo k takémuto skutku, je otázne. Pôsobil však prácu navyše. Pripravovaný psí výbeh je oplotený, stĺpiky aj pletivo sú už nainštalované.

 

Popri bežnej práci sa riešia aj podnety

Pozornosť sa venuje aj nečistotám na uliciach či zničeným smetným košom. Každý deň máme od občanov desiatky podnetov. Aj keď by k mnohým vôbec nemuselo prísť, predsa len, robíme, čo sa dá. Navyše po poslednom silnom vyčíňaní vetra bolo nutné odstrániť množstvo polámaných konárov aj viacero vyvrátených stromov.

 

Prečo nevstupovať na staveniská

Špeciálnou kategóriou sú detské ihriská. Aj v tomto období dbáme na čistotu týchto hracích plôch. Zároveň sa pracuje na rekonštrukcii a obnove mnohých ihrísk. Smutným faktom však, že aj na staveniskách sa často hrajú deti, dokonca aj v sprievode dospelých osôb. Práve tie by mali deťom vysvetliť, že ak je ihrisko označené ako stavenisko, vstup je tam zakázaný. Hra sa totiž v momente môže zmeniť na nebezpečenstvo a skončiť nepríjemným úrazom.

 

Rekonštrukcia knižnice Miletičova

Priestory knižnice Miletičova si po rokoch bez investícií už vyžadovali rekonštrukciu. Momentálne na mieste prebiehajú stavebné práce, robia sa omietky, stropy, maľovky, inštalujú sa nové okná. Ako to tam momentálne vyzerá, je možné vidieť na fotografiách.

 

 

Vydanie: Február 2022