Čo je nové v Ružinove? Zrekonštruované priestory úradu, nezabúda sa ani na „Dulák“

Aj keď je ešte len polovica prvého mesiaca nového roka, aktivít v našej mestskej časti je viac ako dosť. Starostlivosť o verejný priestor si vyžaduje plné nasadenie. A to aj v prípade, že situáciu komplikujú tí, ktorým až tak na priestore, kde žijú, zrejme až tak nezáleží.

 

Denné centrá sú opäť otvorené

Nové opatrenia priniesli aj možnosť v obmedzenom režime opätovne otvoriť denné centrá pre seniorov. Otvorené budú od 20. januára 2022 a to v režime OP, kapacitne maximálne 6 osôb.

Denné centrá v Ružinove:
- Kaštieľska 30 (Prievoz)

- Páričkova 17 (Nivy)

- Zimná 1 (Ostredky)

- Ružinovská 28/ DK Ružinov(Pošeň)

- Na úvrati 52 (Trnávka)

 

Plné ohrádky

V posledných dňoch ste nám napísali veľa správ so sťažnosťami, že sa vo vašom okolí nachádzajú preplnené ohrádky na použité vianočné stromčeky. Tie však nerieši naša mestská časť, ale mestský podnik OLO – Odvoz a likvidácia odpadu. Keďže však nestíhali, pomohol aj Ružinovský Podnik.

Ak sa vo vašom okolí nachádza plná ohrádka, môžete napísať na zakazka@olo.sk alebo zatelefonovať na číslo 02/50 110 111, tieto podnety sa riešia v čo najkratšom čase.

 

Upratuje sa celý Ružinov

V našej mestskej časti sa však sústredíme na to, aby bol poriadok v celej mestskej časti. Často sa pýtate, prečo nie je upravené okolie Štrkovca či Dulovo námestie. Aj tieto lokality sa však čistia v pravidelných intervaloch. Faktom však je, že častokrát sú opätovne znečistené už krátko po odchode partie, ktorá sa postarala o verejný poriadok.

Pri týchto aktivitách vznikajú však aj úsmevné príhody. To, čo je jeden môže považovať za potrebnú vec, druhý zase na odpad. Čo však vtedy, ak na strome pred panelákom pristane oblečenie? Majiteľ si ho môže vyzdvihnúť pred vchodom.

 

Už ničia nové smetné nádoby

Smutné však je, že nie všetkým občanom a návštevníkom Ružinova záleží na prostredí, v ktorom žijú a v ktorom sa pohybujú. Nové smetné koše, ktoré sa postupne inštalujú v našej mestskej časti, sa už stali terčom vandalov.

Snahou je poškodené opraviť a ďalšie postupne distribuovať. Obdržali sme ďalšiu zásielku smetných nádob aj držiakov na sáčky na psie exkrementy. Veríme, že bude dlho slúžiť!

 

Lavičky za fľaštičky

Verejný priestor v Ružinove čoskoro skrášli aj piknikové sedenie z recyklovaného plastu v celkovej hodnote 2 100 eur od spoločnosti BILLA. V projekte zberu plastových fliaš „Ružinovské lavičky za plastové fľaštičky“ sa totiž podarilo vyzbierať až 13 954 fliaš. A kde budú nové lavičky umiestnené? Zabodovali tri lokality .

 

Malá ochutnávka z rekonštrukcie úradu

Ešte pred rokom vstupné priestory Miestneho úradu v Ružinove dýchali takmer historickou atmosférou. Postupne sa však menia. Aj preto je vstup cez vchod B. Pozrite sa, ako postupuje rekonštrukcia. Informácie vám budeme postupne prinášať.

 

Vydanie: December 21 - Január 22