#BEACTIVE NIGHT Európsky týždeň športu na ružinovských hodoch

Projekt, ktorého ambasádormi sú olympionička a vodná slalomárka Jana Dukátová a jeden z našich najúspešnejších atlétov Ján Volko, príde do Ružinova v sobotu 28. septembra.

Štatistiky o pohybových zvyklostiach Európanov sú hrozivé. Až 60 percent necvičí vôbec, alebo len veľmi zriedka. Slovensko na tom nie je oveľa lepšie. U nás sa športovým aktivitám prakticky vyhýba až 49 percent populácie. Tento trend sa neprejavuje len v stúpajúcej nadváhe ľudí, ale pribúdajú aj zdravotné problémy a to sa ďalej odráža aj v ekonomike štátov.

Na európskej úrovni vznikol na podporu zdravšieho životného štýlu projekt „Európsky týždeň športu“, ktorého cieľom je osveta a motivácia obyvateľov pre pravidelné, celoročné aktivity. Slovenským koordinátorom Európskeho týždňa športu je Národné športové centrum. Projekt prebieha od 23. do 30. septembra 2019 okrem Slovenska aj v ďalších 37 krajinách starého kontinentu a záujemci sa môžu registrovať na stránke www.tyzdensportu.sk.

Jednou z aktivít v rámci tejto iniciatívy je organizovanie športového podujatia #BeActive Night, ktoré bude tentokrát začlenené do programu Ružinovských hodových slávností. Na hlavnom pódiu návštevníci uvidia Laciho Strikea, čaká ich box s Tomi Kidom a zašportovať si budú môcť v parku pred Paneurópskou vysokou školou.

Článok bol pripravený v spolupráci s Národným športovým centrom.

 

Vydanie: September 2019