Poradňa pre podnikateľov: Inkubátor pomôže vašej firme presadiť sa na trhu

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Prvé dva-tri roky podnikania rozhodujú o tom, či sa na trhu presadíte, alebo nie. Inkubátor vám môže pomôcť rozbehnúť biznis tak, ako ste si vysnívali.

Myšlienka podnikateľských inkubátorov vznikla ešte v 60-tych rokoch 20. storočia, a dodnes tento koncept po celom svete využívajú mladé firmy, aby sa im v kritických prvých rokoch darilo uplatniť sa na trhu. Aj v Národnom podnikateľskom centre je už druhý rok otvorený Inkubátor NPC pre podnikateľov z Ružinova a z celého Bratislavského kraja. O miesto v ňom môžete požiadať už v októbri, keď sa prihlásite na výzvu uverejnenú na www.npc.sk.

Čo získate?

Členovia Inkubátora NPC, ktorý sídli v Twin City A na Karadžičovej ulici 2, získajú vlastný stôl na 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Okrem toho majú po ruke expertov z oblastí, ktoré s ich podnikaním úzko súvisia. Môžu si vybrať mentora, ktorý ich usmerní, poradí im. Môžu sa vzdelávať na prednáškach, workshopoch, rozvíjať svoj nápad v partii podobných podnikavcov. „Inkubátor NPC sa mi stal zázemím pre administratívnu časť mojej práce, ktorú musím urobiť za počítačom. A to nehovorím o ďalších benefitoch – semináre, odborné poradenstvo, osobný kouč,“ pochvaľuje si šperkárka Soňa Horvatovičová.

Inkubátor je istota

„Pre startup je kritická prvotná fáza, ktorá do značnej miery ovplyvní jeho ďalší osud. Náš nápad sa podarilo v Inkubátore NPC rozvíjať, preto ho považujem za veľmi užitočný a progresívny pre každého startupistu,“ hovorí Adrián Avuk. „Mladá firma môže v Inkubátore len získať. Nové vzácne kontakty, skvelý office, perfektný mentoring. Zistili sme, že pracujeme oveľa efektívnejšie v porovnaní s prácou doma či v kaviarni,“ zakončil Martin Gregor.

Článok vznikol na základe spolupráce s Národným podnikateľským centrom.

 

 

Vydanie: September 2019